İtalya Vizesi Belgeleri

İtalya Vizesi Belgeleri

ŞİRKET SAHİPLERİ TURİSTİK

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf-
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi—
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır.–
• Oda Sicil belgesi ( Son 3 Aylık ve Orjinal Olmalıdır.)
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

SİGORTALI ÇALIŞANLAR TURİSTİK

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Oda Sicil belgesi ( Son 3 Aylık ve Orjinal Olmalıdır.)
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Sgk işe giriş belgesi
• Sgk Hizmet Dökümü
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

DEVLET MEMURU TURİSTİK

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf •Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• İtalya Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
• Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

ESNAF VE SANATKARLAR TURİSTİK

• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• 3,5×4,5 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• Faaliyet belgesi – (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli)
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-

Avukat- Doktor- Eczacı  TURİSTİK

• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• 3,5×4,5 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)
+ Avukatlar >>>> Barodan
+ Doktorlar >>>> Tabibler Odasından
+ Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından
+ Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından
+ Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortasI

EMEKLİ TURİSTLİK

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır.–
• İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi-
• Emeklilik Cüzdan fotokopisi yada kartının fotokopisi
• Emeklilik maaşı aldığı bankadan kaşeli imzalı döküm bildirgesi • Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Varsa tur programı
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
ÖĞRENCİ TURİSTLİK HAZIRLAMASI GEREKEN EVRAKLAR
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• Ebeveynler tarafından imzalı İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
• Muhaffakatname ; konsolosluk tek başına yada anne-baba herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için , anne ve babadan noter onaylı muhaffakatname istemektedir.
• Ebeveynlerine ait iş evrakları (staj v.b.)
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-

İnterRail Vizesi Nasıl Alınmalı

Comments

comments

Previous Seyahat Üzerine Kariyer
Next InterRail' de ve Avrupa Gezisinde Kullanabileceğiniz En Ucuz Uçak ve Otobüs Firmaları

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

You might also like

Ek Ücret Ödemeden InterRail Trenleri Nasıl Kullanılır ?

InterRail boyunca hicbir trene rezervasyon ücreti vermeden yolculuk yapabileceğinizi unutmayın. Bazı rotalarda yolu uzatmamak için verilmesi dışında ( Barcelona- Paris ) asla ek ücret vermemenizi tavsiye ediyoruz. Öncelikle InterRail’in resmi

Interrail 0 Comments

Avrupa’ da Festivaller – InterRail Festivalleri

Avrupa gezinizin tarihlerini festivallere göre ayarlamanız unutulmaz kılabilir. InterRail Boyunca bazı festival tarihleri.   P.S. Linklerde sorun olursa festival adını yazıp bulabilirsiniz. 🙂   SENSATION WHITE– Hollanda, İsviçre, Portekiz, Macaristan,