İtalya Vizesi Belgeleri

İtalya Vizesi Belgeleri

ŞİRKET SAHİPLERİ TURİSTİK

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf-
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi—
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır.–
• Oda Sicil belgesi ( Son 3 Aylık ve Orjinal Olmalıdır.)
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

SİGORTALI ÇALIŞANLAR TURİSTİK

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Oda Sicil belgesi ( Son 3 Aylık ve Orjinal Olmalıdır.)
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Sgk işe giriş belgesi
• Sgk Hizmet Dökümü
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

DEVLET MEMURU TURİSTİK

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf •Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• İtalya Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
• Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

ESNAF VE SANATKARLAR TURİSTİK

• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• 3,5×4,5 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• Faaliyet belgesi – (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli)
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-

Avukat- Doktor- Eczacı  TURİSTİK

• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• 3,5×4,5 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)
+ Avukatlar >>>> Barodan
+ Doktorlar >>>> Tabibler Odasından
+ Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından
+ Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından
+ Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortasI

EMEKLİ TURİSTLİK

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır.–
• İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi-
• Emeklilik Cüzdan fotokopisi yada kartının fotokopisi
• Emeklilik maaşı aldığı bankadan kaşeli imzalı döküm bildirgesi • Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Varsa tur programı
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
ÖĞRENCİ TURİSTLİK HAZIRLAMASI GEREKEN EVRAKLAR
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
•Davetiye varsa formatı örnekteki gibi olmalıdır
• Ebeveynler tarafından imzalı İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
• Muhaffakatname ; konsolosluk tek başına yada anne-baba herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için , anne ve babadan noter onaylı muhaffakatname istemektedir.
• Ebeveynlerine ait iş evrakları (staj v.b.)
• Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Tur Evrakları ( Acente ve gemi sözleşmesi , Kaşeli imzalı tur programı)

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-

İnterRail Vizesi Nasıl Alınmalı

Comments

comments

Previous Seyahat Üzerine Kariyer
Next InterRail' de ve Avrupa Gezisinde Kullanabileceğiniz En Ucuz Uçak ve Otobüs Firmaları

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

You might also like

Interrail 1Comments

InterRail’ de Hangi Şehirde Ne Kadar Kalmalıyım ?

Şehir konusu grubumuzda sürekli sorulduğu için, grupta gidenlerin ortak fikri ve bizim de düşüncelerimiz doğrultusunda sizi yönlendireceğim. Klasik İnterrail Rotası dediğimiz şey, Roma’ya ucuz uçak bileti olması, Interrail biletini Roma gibi bir